Οι Περίφημοι Κήποι Keukenhof, Ολλανδία. Εισιτήρια

Οι Περίφημοι Κήποι Keukenhof Gardens της Ολλανδίας: Είναι ένας μικρός παράδεισος.. η μάλλον ένα μεγάλος παράδεισος καθώς βρίσκεται στη λίστα με τους μεγαλύτερους κήπου του κόσμου.

Ο “Κήπος της Ευρώπης”

Γνωστοί και ως οι ο “Κήπος της Ευρώπης” είναι ένας κήπος που περιλαμβάνει πάνω από 7 εκατομμύρια λουλούδια και με περισσότερα από 800 είδη τουλίπας σε μια τεράστια έκταση 32 εκταρίων (79 στρέμματα).

Πάνω από 700.000 άνθρωποι τον επισκέπτονται όλο το χρόνο και θαυμάζουν τους εκατομμύρια ανθισμένους νάρκισσους, υάκινθους καθώς και τις τουλίπες του. Ο κήπος είναι ανοιχτός για το κοινό από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου.

Ο κήπος ιδρύθηκε το 1949 από τον τότε δήμαρχο του Lisse. Η ιδέα ήταν να παρουσιάσει μια έκθεση λουλουδιών, όπου οι καλλιεργητές από όλη την Ολλανδία και την Ευρώπη θα μπορούσαν να αναδείξουν τα άνθη τους, και να βοηθήσει την ολλανδική βιομηχανία εξαγωγής (η Ολλανδία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο των λουλουδιών).

Στην πορεία φυσικά οι κήποι έχουν εξελιχθεί σε ένα παγκοσμίως γνωστό αξιοθέατο που προσελκύει πολλούς χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Διάλεξε το εισιτήριο σου:

Είναι ανοιχτό 1 φορά τον χρόνο από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα μέσα Μαΐου. Απο την άλλη το Κάστρο του Keukenhof και ο περιβάλλον χώρος του, που βρίσκονται στον κήπο, είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και χρησιμοποιούνται συχνά για τα φεστιβάλ, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, συναυλίες κλπ.

Πως θα πάτε – Πληροφορίες:

Οι κήποι Keukenhof βρίσκονται στην Νότια Ολλανδία, στο Lisse, μια μικρή πόλη ανάμεσα στο Άμστερνταμ και τη Χάγη.

Νοτιοδυτικά του Άμστερνταμ περίπου 35 χλμ, είναι προσβάσιμο τόσο από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ Schiphol, το κέντρο της πόλης αλλά και από το Leiden.

Μπορείς να πάρεις το Keukenhof Express από το κέντρο του Άμστερνταμ, ή από το αεροδρόμιο Schiphol, ή από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Leiden.

Πολλά ξενοδοχεία επίσης στο Άμστερνταμ μπορούν να κλείσουν εισιτήρια για τον κήπο για τους επισκέπτες τους. Διάρκεια περίπου από 35 με 45 λεπτά αναλόγως από που θα ξεκινήσετε.

Ο κήπος διαθέτει εστιατόρια self-service, πάρκα είναι ειδικά σημεία για πικ-νικ. Είναι ανοικτός μόνο από τις 22 Μαρτίου έως τις 20 Μαΐου, και ο λόγος για αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα είναι ότι τα περισσότερα από τα λουλούδια είναι άνθη που ανθίζουν την άνοιξη.

Οι ώρες λειτουργίας είναι μεταξύ 8.00 με 19.30 περιλαμβανομένων Κυριακές και τις αργίες.

Site: keukenhof
Χάρτης: Διαδρομής.