Ο Προμαχώνας των Ψαράδων. Βουδαπέστη

Ο Προμαχώνας των Ψαράδων στην Βουδαπέστη ή αλλιώς πύργος των ψαράδων, είναι πολύ γνωστός για την θαυμάσια πανοραμική θέα που προσφέρει στην πόλη της Βουδαπέστης.

Ο Προμαχώνας χτίστηκε το 1905, κυρίως για διακοσμητικούς σκοπούς και βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον Ναό του Ματθαίου στην περιοχή του κάστρου.

Το όνομα (Προμαχώνας των ψαράδων) χρονολογείται από το Μεσαίωνα, όταν αυτή η περιοχή υπερασπίστηκε από τους αλιείς. Σε κοντινή απόσταση στο σημείο, υπήρχε μια ψαραγορά κατά τους Μεσαιωνικούς χρόνους και έτσι το όνομα δόθηκε για να τιμήσει την μνήμη των αλιέων.

Σήμερα αποτελεί ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της πόλης της Βουδαπέστης, από όπου μπορείτε να πάρετε φανταστικές φωτογραφίες της πόλης.

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Frigyes Schulek, χτίστηκε μεταξύ 1899 και 1905 και συνδυάζει το νεο-γοτθικό και το νεο-ρωμαικό ρυθμό με πολλαπλούς πυργίσκους, συγκεκριμένα αποτελείτε από 7 πυργίσκους, με τον καθένα να συμβολίζει μία από τις 7 φυλές των Μαγυάρων, που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 896, που σήμερα είναι γνωστή ως η Ουγγαρία.

Η δομή του μοιάζει κάτι, από κάποιο παραμύθι και φέρνει στο νου τα κάστρα των παραμυθιών της Σταχτοπούτας και της Ωραίας Κοιμωμένης.

Από την κορυφή του πύργου, έχετε μια υπέροχη θέα στον ποταμό Δούναβη πάνω από την Πέστη. Μπορείτε να δείτε τόσο το νησί της Μαργαρίτας, αλλά και άλλα κτήρια ορόσημα, όπως η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, το Κοινοβούλιο, η Ακαδημία των Επιστημών και άλλα.

Μεταξύ της Εκκλησίας του Ματθαίου και του Προμαχώνα των Ψαράδων, δεσπόζει το έφιππο άγαλμα του πρώτου Χριστιανού βασιλιά της Ουγγαρίας, του Αγίου Στεφάνου.

Αυτός φαίνεται τοποθετημένο σε ένα άλογο, στην κορυφή ενός περίτεχνα βάθρο διακοσμημένο με ανάγλυφα.

Οι περισσότεροι επισκέπτες θεωρούν τη θέα από το Bastion ψαρά να είναι ένα από τα καλύτερα στην πόλη, ισοφάρισε μόνο από εκείνους από λόφο Gellért και το κάστρο της Βούδας.