Λεωφόρος Αντράσυ, Βουδαπέστη. (Andrassy)

Η Λεωφόρος Αντράσυ στην Βουδαπέστη (Andrassy) δεν είναι μόνο ένας από τους πιο όμορφους και εμπορικούς δρόμους της Βουδαπέστης, αλλά και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (2002), που πλαισιώνεται από εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα.

Η Λεωφόρος Αντράσυ στην Βουδαπέστη συνδέει το Δημόσιο Πάρκο της Πόλης Varosliget με το κέντρο της πόλης της Ουγγρικής πρωτεύουσας.

Εκτείνεται 2,5χλμ περίπου από την πολυσύχναστη πλατεία της Ελισάβετ (Erzsébet Square) μέχρι την πλατεία Ηρώων, από όπου ξεκινάει η κύρια είσοδος για το Πάρκο της Πόλης.

Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1872 και η λεωφόρος εγκαινιάστηκε το 1876. Το όνομά της το πήρε από τον Γκιούλα Αντράσυ, Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας την περίοδο (1867-1871) ο οποίος υποστήριξε την κατασκευή του δρόμου μαζί με άλλες σημαντικές ανακατασκευές στην Πέστη.

Ένας από τους κύριους εμπορικούς δρόμους της Βουδαπέστης, ιδανικός για βόλτες, με ωραίες καφετέριες, εστιατόρια, θέατρα, πρεσβείες και παγκοσμίου φήμης πολυτελή καταστήματα μόδας και πολυτελείς μπουτίκ.

Περπατώντας την πολυσύχναστη λεωφόρο θα συναντήσετε την Κρατική Όπερα της Ουγγαρίας, το μουσείο του τρόμου, το Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Ουγγαρίας, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Ferenc Hopp και άλλα πολλά, μέχρι να φτάσετε στην πλατεία Ηρώων.