Κτίριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου – Βουδαπέστη

Το κτίριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου (Országház) είναι έδρα της ουγγρικής εθνοσυνέλευσης, ένα από τα παλαιότερα κτίρια κοινοβουλίων της Ευρώπης, ένα σημαντικό αξιοθέατο της Βουδαπέστης και γενικότερα της Ουγγαρίας.

Ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια στην Ουγγαρία και μέχρι σήμερα το ψηλότερο στη Βουδαπέστη, βρίσκεται στην πλατεία Κόσουττερ, στις όχθες του Δούναβη.

Χτισμένο σε μια εποχή που η Ουγγαρία ήταν ακόμη υπό Αυστριακή επιρροή, αποτελεί σύμβολο της ανεξαρτησίας της Ουγγαρίας.

Βρίσκεται στην όχθη της Πέστης και η κατασκευή του ξεκίνησε το 1885. Όταν ολοκληρώθηκε δεκαεπτά χρόνια αργότερα, το 1902, ήταν το μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό κτίριο στον κόσμο με μήκος 268 μέτρα και πλάτος 118 μέτρα.

Το κτήριο περιέχει περισσότερα από είκοσι χιλιόμετρα σκάλες, καθώς επίσης και 691 δωμάτια. Διαθέτει είκοσι επτά διακοσμημένους πυργίσκους, ενώ ο εντυπωσιακός θόλος 96 μέτρων ύψους είναι ορατός από μακριά.

Η πρόσοψη του κτιρίου είναι μαγευτική, διακοσμημένα με ογδόντα οκτώ αγάλματα των Ούγγρων ηγεμόνων, με πυργίσκους και άλλα γοτθικά διακοσμητικά στοιχεία.

Αν Θέλετε μια μαγική αίσθηση, επισκεφθείτε το κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της νύχτας! Αντικρίζοντας το φωτισμένο σε χρυσαφί χρώμα να αντανακλά στα νερά του Δούναβη.. μαζί με τις φωτισμένες γέφυρες του ποταμού να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα πραγματικά φαντασμαγορική, με θέα που κόβει την ανάσα!

Το εσωτερικό του Κοινοβουλίου είναι τόσο καταπληκτικό όσο το εξωτερικό του, διακοσμημένο από τους καλύτερους καλλιτέχνες της Ουγγαρίας. Εδώ το Νέο-Γοτθικό αναμιγνύεται με την Αναγέννηση και ακόμη και με Βυζαντινές επιδράσεις.

Ξενοδοχείο: Hotel Parlament ★★★★
Απόσταση 600 μέτρα από το Κτίριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου
Βαθμολογία: 9,3
Booking.com ΚΡΑΤΗΣΗ
Ξενοδοχείο: art’otel budapest, by park plaza ★★★★
Απόσταση 660 μέτρα από το Κτίριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου
Βαθμολογία: 8,8
Booking.com
Ξενοδοχείο: Iberostar Grand Hotel Budapest ★★★★★
Απόσταση 620 μέτρα από το Κτίριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου
Βαθμολογία: 9,2
Booking.com
Ξενοδοχείο: Boutique Hotel Victoria Budapest ★★★★
Απόσταση 750 μέτρα από το Κτίριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου
Βαθμολογία: 9,3
Booking.com