Το Δημόσιο Πάρκο της Βουδαπέστης (Varosliget)

Το Πάρκο της Πόλης (City Park) το Varosliget στα Ουγγρικά, είναι ένας αγαπημένος προορισμός τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες της Βουδαπέστης, χάρη στα πολλά σημεία ενδιαφέροντος που θα βρείτε εκεί.

Διάφορα μνημεία, Μουσεία, Ζωολογικός κήπος, το Κάστρο Βαϊνταχουνιάντ, τα διάσημα Ιαματικά Λουτρά Σέτσενι, το πάρκο ψυχαγωγίας και άλλα πολλά που σε συνδυασμό με το καταπράσινο τοπίο, καθιστούν την επίσκεψη απαραίτητη!

Η κύρια είσοδος του πάρκου είναι μέσα από την Πλατεία Ηρώων ένα από τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουγγαρίας.

Ένα καταπράσινο πάρκο που σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις πολλές δραστηριότητες.

Από κανό και θαλάσσιο ποδήλατο στη λίμνη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μέχρι πατινάζ στην παγωμένη λίμνη τον χειμώνα.

Η λίμνη όταν παγώνει, γίνεται το μεγαλύτερο παγοδρόμιο εξωτερικού χώρου για πατινάζ στην Κεντρική Ευρώπη. Πολύ συχνά επίσης το πάρκο φιλοξενεί διάφορα φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Το πάρκο αυτό ήταν μεταξύ των πρώτων δημοσίων πάρκων στον κόσμο και ολοκληρώθηκε το 1896 με μια ποικιλία εορταστικών εκδηλώσεων για τα χίλια χρόνια της Ουγγρικής Ιστορίας.

Οι λάτρεις της τέχνης θα μπορούν να απολαύσουν και διάφορα γλυπτά που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το πάρκο, ενώ το πιο διάσημο άγαλμα είναι το άγαλμα ενός μοναχού, γλυπτό του 1903 από τον Miklοs Ligeti.

Πολύ λίγα είναι γνωστά σχετικά με αυτόν τον μυστηριώδη μοναχό που έζησε τον 12ο αιώνα του οποίου το όνομα είναι ακόμη άγνωστο, για αυτό τον λόγο το άγαλμα αναφέρεται ως ANONYMUS.