Βουδαπέστη: Spa και Ιαματικές Πηγές

Η Βουδαπέστη έχει πολλά παρατσούκλια, το Παρίσι της Ανατολής, το Διαμάντι του Δούναβη αλλά και η πόλη των Ιαματικών λουτρών & spa.

Πράγματι, η πόλη είναι πολύ γνωστή για τα ιαματικά λουτρά της. Υπάρχουν τόσες πολλές φυσικές Ιαματικές πηγές κάτω από την πόλη που ήταν γνωστές και χρησιμοποιήθηκαν πολλούς αιώνες πριν.

Περισσότερο από 1000 χρόνια πριν από τους Τούρκους, οι Ρωμαίοι, αλλά ακόμη και πριν από αυτούς, οι Κέλτες απολάμβαναν τα ζεστά νερά των πηγών αυτών για Ιαματικούς σκοπούς.
Σήμερα είναι ένας από τους πολλούς λόγους που επισκέπτονται την Βουδαπέστη εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες. Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με τα σημαντικότερα Ιαματικά Λουτρά.
Λουτρά Σέτσενι (Szechenyi Bath)

Τα Μουσεία της Ρώμης Τα Λουτρά Σέτσενι (Szechenyi Bath) δεν είναι μόνο τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλές ιαματικά λουτρά στη Βουδαπέστη, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα spa όλης της Ευρώπης.

Το νερό τους παρέχεται από δύο θερμικές πηγές και η θερμοκρασία τους είναι 74 °C και 77 °C αντίστοιχα.
Σε αυτό το νεομπαρόκ παλάτι-συγκρότημα θα βρείτε 18 εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, οι οποίες λειτουργούν κάθε μέρα όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών αργιών και είναι για άνδρες και γυναίκες. Περισσότερα για τα λουτρά Σετσένι.
Λουτρά – SPA